Türkiye'de zeytin yetiştiriciliği yapılan 4 önemli ana bölge için,çeşitli araştırmalar ve gözlemler doğrultusunda, tavsiye edilmesiuygun görülen çeşitlerin listesi aşağıda verilmiştir.
Ege Bölgesi
Kuzey Ege: Ayvalık, Gemlik, Uslu, Domat, Çelebi(Eşek Zeytini)
Güney Ege: Memecik, Domat, Yamalak Sarısı, Erkence, Tavşan Yüreği,Manzanilla
Marmara Bölgesi
Gemlik, Karamürsel Su, Domat, Samanlı
Akdeniz Bölgesi
Batı Akdeniz: Tavşan Yüreği, Kan Zeytini, Büyük Topak Ulak(Çilli),Uslu, Gemlik
Doğu Akdeniz: Sarı Ulak, Büyük Topak Ulak, Halhalı, Gemlik, Ayvalık
Güney Doğu Anadolu Bölgesi
Nizip Yağlık, Kilis Yağlık, Halhalı, Edincik Su, Tavşan Yüreği,
Not: Güney Doğu Anadolu Bölgesi için Gemlik ve Ayvalık çeşitlerinindaha ziyade bölgede yer alan barajlar çevresindeki nisbi rutubetiyüksek bölgelerde yetiştirilebileceği özellikle Gemlik çeşidinden kuruyetiştiricilik şartlarında beklenen sonuçların elde edilemeyeceği dikkate alınmalıdır.